• Oznam

          • Milí rodičia!

            Vzhľadom na vysokú chorobnosť žiakov školy Vám oznamujeme, že vianočné vystúpenie, ktoré malo byť dňa 21.12.2023 - sa ruší. Žiaci budú mať vianočné posedenie v triedach bez prítomnosti rodičov. Namiesto vystúpenia však pre Vás pripravíme krásne vianočné video, ktoré si môžete pozrieť na našej stránke, ale i v obecnej televízii.

            Zároveň Vás prosíme, v záujme predchádzania ešte väčšieho výpadku žiakov, aby ste neposielali do školy choré deti. Rozšírené sú najmä respiračné ochorenia, črevné virózy a tiež COVID-19. Preto Vás prosíme o spoluprácu a zároveň ďakujeme za pochopenie!

            Zároveň sa z vyššie uvedeného dôvodu ruší aj divadelné predstavenie, ktoré sa malo uskutočniť 13.12.2023.

            Ďalej Vám oznamujeme, že dňa 22.12.2023 bude riaditeľské voľno. Žiaci ostávajú doma. Do školy sa vrátia dňa 8. januára 2024 /v pondelok/.

            Posledný deň v škole budú žiaci dňa 21.12.2023, kedy budú mať vianočné posedenie. Do školy si prinesú občerstvenie a nápoj. ŠKD ani OBED nebude!

          • Školská dochádzka žiakov

          • Od 1.9.2023 § 144 ods. 10 jednoznačne stanovuje, že po novom neprítomnosť žiaka na vyučovaní ospravedlňuje škola na základe žiadosti zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadení.

            Žiadosť o ospravedlnenie žiaka.pdf

            Plnenie povinnej školskej dochádzky (ďalej len „PŠD“) je naviazané na povinnosti zákonných zástupcov, povinnosti škôl realizujúcich PŠD a povinnosti obcí a miest podľa trvalého bydliska žiakov. Legislatívou stanovené úlohy pri kontrole dodržiavania povinností v súvislosti s plnením PŠD majú aj úrady práce, sociálnych vecí a rodiny, príslušné regionálne úrady školskej správy, príslušná prokuratúra a Policajný zbor. Podľa čl. 33 ods. 1 Listiny základných práv a slobôd má každý právo na vzdelanie a školská dochádzka je povinná po dobu, ktorú ustanoví zákon. Podrobnosti PŠD a jej plnenia sú upravené v § 19 až § 22 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“). Povinná školská dochádzka je desaťročná a trvá najviac do konca školského roka, v ktorom žiak dovŕši 16. rok veku, ak školský zákon neustanovuje inak. Článok je zameraný na problematiku plnenia povinnej školskej dochádzky s osobitným zameraním na záškoláctvo – neospravedlnené vymeškávanie vyučovacích hodín v škole.

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt, pokiaľ nevyberie pre svoje dieťa inú základnú školu. Ďalej je povinný riadne dbať o to, aby dieťa dochádzalo do školy pravidelne a včas. Ak sa dieťa nemôže zúčastniť na výchovno-vzdelávacom procese, je zákonný zástupca povinný bezodkladne oznámiť škole príčinu jeho neprítomnosti. Dôvody neprítomnosti dieťaťa na výchove a vzdelávaní je zákonný zástupca povinný doložiť dokladmi v súlade so školským poriadkom. Ďalšie povinnosti zákonného zástupcu žiaka stanovujú § 144 ods. 7 až ods. 10 a § 153 školského zákona.

          • Oznam

          • Vážení rodičia!


            Z dôvodu vysokej chorobnosti detí a problémov, ktoré z toho vyplývajú pri nácviku vianočného programu, sme nútení vystúpenie naplánované na 21.12. 2022 ZRUŠIŤ. Žiaci a pedagógovia však, podľa svojich možností, pripravia pre Vás program, ktorý si budete môcť pozrieť v Obecnej TV Zemné počas vianočných sviatkov.
            Zároveň prosíme rodičov, aby neposielali do školy žiakov, ktorí majú vážne prejavy nádchy, kašľa, horúčky a pod.


            Za pochopenie ďakujeme!

          • Oznam

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            Riaditeľka Základnej školy v Zemnom oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách


            p o s k y t u j e

            žiakom Základnej školy, Školská 846, Zemné 941 22 z organizačných dôvodov riaditeľské voľno dňa 

            22. decembra 2022. 

            Mgr. Lenka Dreninová
            riaditeľka školy

          • Oznam

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO​​​​​​​

            Riaditeľka Základnej školy v Zemnom oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách

            p o s k y t u j e

            žiakom Základnej školy, Školská 846, Zemné 941 22 z technických príčin riaditeľské voľno dňa
            18. novembra 2022. 

            Mgr. Lenka Dreninová
            riaditeľka školy

          • Oznam

          • Ako prejav vďaky za spoluprácu prostredníctvom programu „školské ovocie a zelenina“ našu školu odmenili zľavou na nákup produktov na e-shope www.emilovesady.sk. Unikátny zľavový kód môže využiť ako vedenie školy, tak i jej personál, či rodičia a všetci priatelia školy.

          • Oznam

          • FUNGOVANIE ŠKÔL V TÝŽDNI 13. - 17. 12. 2021
            Prezenčné vyučovanie bude prebiehať v materských školách a na 1. stupni základných škôl.
            Dištančné vzdelávanie budú mať žiaci 2. stupňa základných škôl a stredné školy vo všetkých okresoch na celom území Slovenska.
            Výnimka z dištančného vzdelávania sa týka základných a stredných škôl pre žiakov so ŠVVP a praktického vyučovania na stredných odborných školách.
            Doučovanie v súlade s projektom „Spolu múdrejší II“ a „Spolu úspešnejší“ sa môže uskutočňovať v režime 1 pedagóg + najviac 5 žiakov.
            V ROZHODNUTÍ MINISTRA nájdete všetky školy a školské zariadenia spolu s režimom fungovania, ak dištančné vzdelávanie nie je možné v týchto zariadeniach zabezpečiť.

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom, že v prípade nepriaznivého počasia sa slávnostné otvorenie školského roka dňa 2. 9. 2021 uskutoční v telocvični.

            Zároveň dávame do pozornosti, že v šk. roku 2021/22 je stravovanie v školskej jedálni spoplatnené.

            Samotesty pre žiakov nám zatiaľ dodané neboli a budú Vám odovzdané hneď ako prídu do školy.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            v nadväznosti na školský covid-semafor zverejnený 17.8.2021 Ministerstvom školstva SR vás chceme informovať o nasledujúcich skutočnostiach:

            Žiaci nastupujú do školy 2.9.2021. Pri nástupe a pri každom prerušení vyučovania na 3 a viac dní (vrátane soboty, nedele a sviatkov) zákonný zástupca predloží Vyhlásenie o bezpríznakovosti (nájdete ho v prílohe, ak si ho neviete vytlačiť, bude pripravené tlačivo v škole). Žiak musí mať prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania rúškom alebo inou náhradou podľa aktuálne platnej vyhlášky UVZ SR. Žiak musí mať aj rezervné rúško.

            Ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na COVID-19, pôjdu žiaci tejto triedy do 14-dňovej karantény (okrem žiakov, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény).

            Výnimku z karantény si môžu uplatniť žiaci, ktorí:

            a) prekonali COVID-19 za posledných 180 dní (na základe výsledku PCR testu, Ag testu alebo testu na protilátky)

            b) boli plne zaočkovaní alebo zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia na COVID-19

            Na uplatnenie výnimky treba vyplniť a dodať tr. uč. tlačivo – Oznam o výnimke z karantény, ktoré nájdete v prílohe alebo pri vstupe do školy. 


            Príloha:

            Oznam_o_vy__nimke_z_karante__ny.docx 

            Vyhla__senie_o_bezpri__znakovosti.docx

          • Oznam

          • Vážení rodičia!    

               Začína sa nám nový školský rok. Pevne veríme, že prebehne pokojne a žiaci vydržia v laviciach čo najdlhšie. Prajeme Vám veľa trpezlivosti a zvlášť rodičom prváčikov želáme čo najmenej stresu. Nemusíte mať obavy. O Vaše deti sa budú starať dobré pani učiteľky. Zatiaľ nikto z nás nevie, ako bude vyzerať budúci školský rok, preto Vás prosíme, aby ste pozorne sledovali naše stránky. Všetky informácie Vám budú doručené tak rýchlo, ako sa rýchlo dostanú k nám. Všetky nové správy budete dostávať aj individuálne od triednych učiteľov, budú zverejnené aj na webovom sídle školy a aj na FB, prípadne v obecnom rozhlase.    

               Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční dňa 2. septembra 2021 o 9. 00 hod. v areáli školy. Po slávnostnom otvorení sa žiaci presunú do tried, kde dostanú pokyny na ďalšie dni. Do budovy smú vstúpiť iba rodičia žiakov 1. ročníka, pričom musia mať rúško. Prekrytie tváre rúškom je povinné pre VŠETKY deti aj zamestnancov školy. Pred začatím školského roka bude možnosť svoje dieťa otestovať. Bližšie informácie sa dozviete od svojich triednych učiteľov, s ktorými budete opäť v úzkom kontakte. Buďte trpezliví, verte, že robíme všetko pre to, aby začiatok roka prebehol v pokojnej atmosfére a aby žiaci pocítili minimálny vplyv pandémie na ich školský život.

             

            Základné informácie:

            Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky v trvaní 3 dní /vrátane víkendu a sviatkov!!!/ je rodič povinný predložiť Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti  žiaka. Žiak s príznakmi musí ostať doma.

            Bude možné otestovať svoje dieťa /bližšie informácie Vám dajú triedni učitelia/.

            Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 dní musí predložiť potvrdenie od lekára. V opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť následkom čoho bude znížená známka zo správania, resp. komisionálne skúšky. V prípade podozrenia zo zneužívania 5 -dňovej absencie žiaka riaditeľ školy oznamuje túto skutočnosť Úradu práce,  sociálnych vecí  a rodiny v NZ. 

            Rodič má nárok na ošetrovné /OČR/ ak riaditeľ školy alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia detského lekára. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

            Pri nástupe do školy je žiak povinný nosiť 2 rúška. Jedno na tvári a druhé náhradné v taške. Škola bude robiť ranný filter – meranie teploty a dezinfekcia.

            Pokiaľ sa objavia u žiaka príznaky ochorenia, rodič je povinný nechať svoje dieťa doma. Ak sa zistia príznaky choroby pri rannom filtri, budeme kontaktovať rodiča, aby si po dieťa  prišiel. V prípade, že sa u rodiča vyskytne ochorenie COVID-19 zostáva  doma aj žiak po dobu 14 dní i v prípade, že je negatívny. Ak sa vyskytne pozitívny žiak v triede, zostáva v 14- dňovej karanténe LEN daná trieda.

            Obedy a ŠKD budú v prevádzke. MŠ SR neodporúča plánovať: výlety, exkurzie, plavecký výcvik, školy v prírode a pod. 

          • Oznam

          • Prázdniny:

            Oznamujeme žiakom a rodičom , že veľkonočné prázdniny budú od 1. apríla 2021 /štvrtok/ do 6. apríla 2021 /utorok/. V tomto čase nebude prebiehať vyučovanie na prvom stupni ani dištančné vyučovanie žiakov na druhom stupni. Žiaci nastúpia do školy 7. apríla 2021. Prvý stupeň prezenčne a druhý stupeň v závislosti od vyjadrenia vlády. Zatiaľ však dištančne.